Vijf redenen om Japan in de winter te bezoeken

In het algemeen wordt gesteld dat de beste periode om Japan te bezoeken het voorjaar en najaar is. Maar eigenlijk is Japan een bestemming die je het hele jaar door kan bezoeken, dus ook tijdens de winterperiode die gemiddeld loopt van december tot midden maart. We geven je alvast 5 redenen waarom jij naar Japan moet gaan tijdens de winter!

Winter wonderland

De winter in Japan bereikt zijn hoogtepunt in februari. Dit is overal in het land de koudste maand, maar ook de maand met de meeste kans op zonnige dagen en helderblauwe hemels. Als het land dan nog eens bedekt is onder een laagje sneeuw dan geeft dit schilderachtige taferelen! Het is ook de beste periode met de meeste kans om de Fuji Berg in al zijn glorie te bewonderen want er is in de wintermaanden vaak weinig bewolking.

Dé plek om in de winter de Fuji Berg te bekijken is aan Fujikawaguchiko waar je een prachtige weerspiegeling kan zien in het Kawaguchi meer. Onze collega Nathalie ging je al voor in februari 2023! 

Op ski's

De meeste mensen denken niet aan Japan als ze denken aan skiën. Nochtans zijn er verschillende mogelijkheden om hier je skibenen los te gooien. De uitgelezen plaats om te skiën? Dat is het noordelijke eiland Hokkaido, hier vind je de verste poedersneeuw en grootste skigebieden van Japan. En wat is er zaliger dan na een dag sporten te ontspannen in een heerlijk warmwaterbad (onsen), waar Japan zo voor bekend staat. Van een perfecte combinatie gesproken! 

Japanse gezelligheid

Ontspannen in een onsen (natuurlijk warmwaterbad) is een eeuwenoude Japanse traditie. Het is het hele jaar door de moeite, maar extra speciaal tijdens de koude wintermaanden wanneer de warme damp uit het water stijgt in combinatie met de koude lucht en een prachtig landschap op de achtergrond. Een onvergetelijke ervaring!

Interessante prijzen

Wie kiest voor een reis tijdens de winterperiode (voornamelijk midden januari tot en met midden maart) kiest ook voor een budgetvriendelijkere reisperiode. Zowel de prijzen van vluchten als van accommodaties liggen in de winterperiode lager dan de andere reisperiodes.

Minder Druk

De winter is een periode dat er minder reizigers zijn en zeker voor volgend jaar zal dat van toepassing zijn. In 2025 is er namelijk de Wereldexpo in Osaka die plaatsvindt van 13 april tot en met 13 oktober. Wil je deze drukte dus liever vermijden? Kies dan absoluut voor een reis naar Japan in de winter!

Maar dé reden waarom je naar Japan gaat tijdens de winter? Verwarmde toiletbrillen. Jawel! In Japan kan je het vaak zo gek niet bedenken en dus ook tijdens jouw toiletbezoek wordt er aan je comfort gedacht.

Ben je helemaal overtuigd? Dan werken wij met plezier een offerte voor je uit! Je vindt alvast enkele inspiratie programma’s op onze website. Vertrekken doe je best op een woensdag of zaterdag, zo kunnen we je de beste (rechtstreekse) vluchtmogelijkheden met All Nippon Airways voorstellen om je winterreis compleet te maken. 

Bel ons gerust voor meer informatie of andere routes in deze regio! We helpen je graag verder op kantoor of telefonisch. 

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruisesn safari’s in Afrika & rondreizen op maat

Tina

Tina | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Afrika, Japan, cruises, Caractère beleefreizen & Club Med

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Vijf redenen om Japan in de winter te bezoeken