4KIDS : PERU : VERTREK ELKE DAG

Dag 1 Brussel - Madrid - Lima

Vertrek per vliegtuig naar Lima via Madrid. Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel in de Miraflores-wijk, nabij de Stille Oceaan. Intrek in het hotel San Agustin Exclusive***Sup.

Dag 2 Lima - Paracas (Nasca)

Transfer naar het busstation en vertrek met de Royal Class lijnbus naar Paracas. Intrek in het hotel, aan de stille oceaan met een groot zwembad. In optie: Vanop het vliegveld van Pisco, vlucht met een Cesna-vliegtuigje over de pampa’s. U zult de kilometerslange lijnen zien en de tekeningen: walvis, kolibri, spin, aap (250 € per persoon)Overnachting in hotel Hacienda Paracas****.

Dag 3 Paracas - Ballestaseilanden - Lima

Vertrek naar Paracas en oversteek naar de Balestas-eilanden met een korte blik op de Kandelaar van de Andes, een raadselachtig teken dat in het zand van een duin is aangebracht. Boottocht tussen de eilandjes die bevolkt zijn door zeehonden, zeeleeuwen, pinguïns en duizenden watervogels.In de namiddag vertrek voor een buggytocht door de duinen van het natuurreservaat van Paracas. Dit reservaat herbergt enkele dorre landschappen van de Peruaanse kustwoestijn alsook een grote groep watervogels en roze flamingos. Adrenaline gegarandeerd! Tijdens de excursie krijgt u ook de mogelijkheid om de “sand-boarding“ uit te proberen in de duinen. Vertrek per lijnbus naar Lima. Onthaal en intrek in het hotel San Agustin Exclusive*** Sup.

Dag 4 Lima - Arequipa

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Arequipa, een groene oase op een hoogte van 2400 m, aan de voet van de vulkanen Chachani, Misti en Pichu Picchu. Intrek in het hotel, in de coloniale wijken van de stad. Bezoek aan de charmante koloniale Witte stad. Afdaling van de vulkaan Misti in mountain bike. Overnachting in het hotel Sonesta Posada del Inca****.

Dag 5 Arequipa - Cañon De Colca

Vertrek met de bus naar de vallei van de Colcarivier. Onderweg kunt u de verschillende kameloïden observeren zoal de Llama’s, de alpacas en de Vicuñas in het nationaal park van Pampa Cañahuas (4.500 m). Verderzetting van de weg langs de «puna»» gedurende verschillende uren, om beetje bij beetje naar de vallei af te zakken. Onderweg passeren we langs verschillende typische dorpjes om verder de rivier te volgen tot het dorpje Chivay, het belangrijkste van de vallei. Overnachting in het hotel Casa Andina Colca***.

Dag 6 Cañon De Colca - Puno (Lac Titicaca)

Tijdens de verdere afdaling van de vallei zult u de prachtige incaterrassen kunnen bewonderen. Vanuit de Cruz del Condor zult u onder normale omstandigheden de Condors kunnen observeren die langs de rotswanden zweven. U zult ook een beter zicht krijgen op de diepte van de canyon. Verdere afdaling vaan de vallei van de Cabanaconde, voor een mooi zicht op de dorpjes aan de overkant van de rivier. Je krijgt de indruk dat ze aan de rotswand «hangen». Vertrek naar Puno op de ‘altiplano’ (hoogvlakte). Een reis doorheen fantastische landschappen: woestijn, vulkanen, besneeuwde bergen, kleine meren waar flamingo’s leven. Box lunch. Aankomst te Puno, een stad op een brede baai aan de rand van het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld (3 812 m). Intrek in het hotel aan de oevers van het meer. Overnachting in hotel Jose Antonio****.

Dag 7 Puno - Uros - Taquile - Puno

Dagexcursie. Uitvaart uit de baai van Puno en bezoek aan de drijvende eilanden van de uros-aymara indianen. Deze eilanden werden in “totora” gebouwd, het rieten van het meer. Zelfs de woningen en de boten hebben hetzelfde bouwmateriaal. Voortzetting van de bootocht naar het eiland Taquile. Wandelen naar het dorp van Taquile, het hoogte punt van het eiland. De inwoners van de Aymara etnie hebben hun eeuwenoude tradities en klederdracht behouden. Terugkeer naar Puno en overnachting in het hotel Jose Antonio****.

Dag 8 Puno - Cusco

Transfer naar het station en vertrek per toeristische bus en oversteek van de altiplano. Daarna stijgen we naar de col van La Raya (4.319m) Middagmaal aan boord. Afdaling in de riante vallei van de río Vilcanota. Aankomst in Cusco (3 400 m) Intrek en overnachting in het hotel Maytac Wasin***+.

Dag 9 Cusco - Pisac - Yucay

Vertrek naar het dorpje Pisac. Bezoek aan de markt van Pisac in de Heilige vallei van de Incas. Een zeer gekleurd spektakel! Daarna krijgt u een initiatie in het wevendoor een indianenfamilie. Bezoek aan Ollantaytambo met het dorp, dat al eeuwenlang hetzelfde gebleven is, met de heilige baden en fonteinen, monumentale terrassen en de indrukwekkende Incasite. Daarna, naar de Arco Iris Stichting van Yucay, Het is een organisatie die zich ontfermt over de weeskinderen en minder bedeelde kinderen van de heilige vallei. Door er te logeren in de zeer comfortabele kamers draagt u een steentje bij tot de opvoeding van deze kinderen.

Dag 10 Ollantaytambo - Machu Picchu - Yucay

Vertrek per trein via de diepe canyon van Urubamba, bekroond met besneeuwde bergtoppen en waar men hier en daar op de bergflanken Incaruïnes kan ontwaren. Aankomst in Aguas Calientes en beklimming in een minibus naar de prestigieuze site van de beroemde Verloren stad, Machu Picchu. Bezoek aan de verschillende zones van de stad temidden van het gebergte. Een uitzonderlijke dag! Terug per trein naar Ollantaytambo en transfer naar Yucay. Overnachting in de Arco Iris stichting.

Dag 11 Yucay - Chinchero - Maras - Moray - Cusco

Vertrek naar Chinchero en bezoek aan de markt in het uitzonderlijke kader van een kleine stad in de Andes met lemen huisjes en een koloniale kerk met prachtige fresco’s. Het geheel werd gebouwd op een oude Inca-site waarvan de ruïnes nog zichtbaar zijn. Daarna de verrassende site van Maras met duizenden witte zoutterrassen in de diepte van een nauwe vallei. Er wordt nog altijd met de hand zout verzameld, zoals in de tijd van de inca’s. Lunch onderweg. Bezoek aan de ronde Incaterrassen van de archeologische site van Moray. Terugkeer naar Cuzco. Overnachting in het hotel Maytac Wasin***+.

Dag 12 Cusco

Ontdekking van de zogenaamde „navel van de wereld”. U zult er de kathedraal zien op de plaza de Armas, de calle Loretto met prachtige Inca-muren, de Coricancha en het klooster van Santo Domingo. Daarna de omliggende ruïnes met Puca Pucara, Tambomachay, Kenko en het kolossale complex van Sacsayhuamán. Vrije namiddag. Het toeristisch ticket van Cusco geeft u toegang tot de meeste monumenten en sites van de stad. Avondmaal met folkloristisch spektakel. Overnachting in hotel Maytac Wasin***+.

Dag 13 Cusco - Lima - Madrid

Vlucht naar Lima. Stadsbezoek: de plaza Mayor omringd door de kathedraal, het presidentieel paleis, het paleis van de Aartsbisschop en de Cabildo, San Francisco, de kerk, het klooster en de catacomben. Middagmaal in het romantisch decor van restaurant La Rosa Nautica op een steenworp van de Stille Oceaan. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid.

Dag 14 Madrid - Brussel

Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

Prijzen op aanvraag en afhankelijk van de gekozen reisperiode en de geboekte vluchten. Alle info in ons kantoor!