HIGHLIGHTS OF ZIMBABWE

DAG 1 > 3 | VICTORIA FALLS

Aankomst te Victoria Falls, onthaal en transfer naar uw verblijfplaats. De Victoria Falls, in de lokale taal ook wel “Mosi-oa-Tunya” of “de rook die dondert” genoemd, verwijzend naar de grote mistwolk die mijlenver kan gezien worden, behoort tot één van de “zeven wereldwonderen”. De machtige Zambezi rivier stort zich met een donderend gedruis in de meer dan 100m lager gelegen kloof en vormt een enorm watergordijn over een breedte van ongeveer twee kilometer. Boven de watervallen stijgt een enorme mistwolk die tot 400m kan reiken en mijlenver te zien is. Hier valt voor iedereen iets te beleven. Voor waaghalzen is er wildwater rafting, bungeespringen, riviersurfen, kajakken en de zipline. Andere rustiger activiteiten zijn de rivier cruises, tochtjes op de rug van een olifant, bezoek aan de lokale kunst- en ambachtsateliers, hengelen, golf, safariavonturen en uiteraard niet te vergeten het bezoek aan de watervallen. Verblijf van 2 nachten in The Elephant Camp op basis van fully inclusive of Victoria Falls Hotel inclusief ontbijt.

DAG 3 > 6 | HWANGE NATIONAL PARK

Een laatste ochtendactiviteit voor het ontbijt, transfer over de weg naar de luchthaven van Victoria Falls en binnenlandse vlucht naar Hwange National Park. Dit is het grootste wildpark van Zimbabwe en beslaat een oppervlakte van 14600km². Door de grote omvang van het gebied zal u hier een zeer afwisselende fauna en fl ora kunnen ontdekken, gaande van halfwoestijnachtige gewassen aan de rand van de Kalahari in het zuiden, tot bossen, granieten heuvels en valleien met mopanische bossen in het noorden. Het vormt het leefgebied van meer dan 100 verschillende soorten roofdieren en bijna 400 vogelsoorten, maar is vooral gekend vanwege de indrukwekkende concentratie aan olifanten die in het droge seizoen aangetrokken worden door de waterplassen. Het gebied vormt de thuishaven van 35000 olifanten die in het droge seizoen overal bij de waterbronnen te vinden zijn. In het regenseizoen trekken deze kolossale dieren naar Chobe en Moremi in het noorden van Botswana. Verblijf van 3 nachten in Little Makalolo Camp of The Hide op basis van fully inclusive.

DAG 6 > 8 | LAKE KARIBA / MATUSADONA NP

Deze ochtend, ontbijt en transfer naar de Hwange National Park Airport voor uw binnenlandse vlucht naar Lake Kariba. Dit enorme stuwmeer, één van de grootste kunstmatige meren ter wereld, ligt in het noorden van Zimbabwe en vormt de natuurlijke grens met Zambia. Het meer ontstond naar aanleiding van de bouw van een stuwdam op de Zambezi rivier waardoor het gebied geleidelijk onderliep. Door het stijgende water van Lake Mana Pools National Park Kariba werden veel dieren uit hun leefgebied verjaagd. Duizenden dieren werden tijdens de reddingsoperatie “Operation Noah” naar het Matusadona National Park overgebracht en hebben daar een nieuwe thuis gevonden. Matusadona biedt een bijzondere en unieke wildervaring met pittoreske landschappen en magische zonsondergangen. Het is een geweldige bestemming voor fotografen en is één van de belangrijkste beschermingsgebieden voor de zeldzame zwarte neushoorn. In dit prachtige wildreservaat kan men deelnemen aan game drives, wandelsafari’s, boot en kano excursies, een uitstekende all-round safaribestemming dus. Verblijf van 2 nachten in Bumi Hills Safari Lodge of Changa Safari Camp op basis van fully inclusive (excl. park fees).

DAG 8 > 11 | MANA POOLS NATIONAL PARK

Ontbijt, transfer naar Kariba voor uw binnenlandse vlucht naar de Mana West airstrip. Aankomst, onthaal en transfer naar uw verblijfplaats in een uniek natuurgebied dat tot de mooiste nationale parken van Afrika behoort: Mana Pools. Dit middelgrote natuurreservaat is aan de Zambezi rivier gelegen en werd in 1984 tot werelderfgoed site uitgeroepen. “Mana” betekent in de lokale Shona taal “vier”, en verwijst naar de vier natuurlijke waterplassen die meer landinwaarts gelegen zijn. Het gebied vormt niet alleen de thuishaven van grote populaties nijlpaarden, krokodillen en zwarte neushoorns, er is ook een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Mana Pools is het enige park in Zimbabwe, Botswana en Namibië waar de soeni, één van de kleinste antilopen, voorkomt. Met een beetje geluk ziet men hier ook de zeldzame Nyala en de kleine galago’s, halfapen met een kleine kop en grote ogen en oren. . Hier kan men niet alleen boeiende game drives in open 4x4 wagens meemaken maar ook fascinerende wandelsafari’s ondernemen en op de Zambezi rivier zijn bootsafari’s en begeleide kanosafari’s mogelijk. Verblijf van 3 nachten in Ruckomechi Camp, op basis van fully inclusive.

DAG 11 | TERUGREIS

Na een laatste safaririt, transfer naar de Mana West Airstrip voor uw vlucht naar Harare en aansluitend terugvlucht naar Europa.

Prijzen:

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat:

2n - Victoria Falls - The Elephant Camp

3n - Hwange - Little Makalolo Camp

2n - Lake Kariba/Matusadona NP - Bumi Hills Safari Lodge

3n - Mana Pools - Ruckomechi Camp

Transfers in Vicoria Falls, binnenlandse vluchten Victoria Falls/Hwange/Lake Kariba/Mana West/Harare

Geldig in de periodes:

April-mei 2019: € 7280,00 pp

Juni-oktober 2019: € 9495,00 pp

 

Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van de boeking. Alle info in ons kantoor!