4KIDS : NAMIBIE : VERTREK ELKE DAG

PER HUURWAGEN DOOR HET LAND MET DE GROOTSTE DUINEN TER WERELD EN DE VREEMDSTE ROTSFORMATIES, OP SAFARI NAAR DE BIG FIVE EN DE WOESTIJNOLIFANTEN, ONTMOETING MET DE HIMBA,...

Dag 1 Windhoek (-) (40 km - ca. 0h45)

Aankomst in Windhoek en start van het gezinsavontuur met een warm onthaal door de locale vertegenwoordiger. Jullie pikken de huurwagen op en vertrekken naar je lodge. Daarna bezoek je met een Engelstalige gids een schooltje in Katutura. Overnachting inLondiningi Guesthouse***.

Dag 2 Windhoek - Otjiwarongo (O) (275 km - ca. 04h30) Vroeg vertrek na het ontbijt noordwaarts richting Otjiwarongo. Onderweg neem je een kijkje op de artisanale markt van Okahandja met zijn houtsculpturen. Wij raden tevens aan om een bezoek te brengen aan het Cheetah Conservation Fund waar je op interactieve wijze meerover de cheeta leert (supplement). Overnachting in Frans Indongo Lodge ***.

Dag 3 Otjiwarongo - Etosha National Park (O-A) (270 km - ca. 04h00)

Nog even lekker ontbijten alvorens naar het Nationaal Park Etosha te rijden voor een paar dagen safari-fun in een van Afrika’s grootste wildparken. Stop onderweg even aan het Otjikoto - meer nabij Tsumeb. Altijd verfrissend. Je logeert de komende 2 nachten in de familievriendelijke Mushara Bush Camp ***, aan de oostelijke toegangspoort tot dit immense wildreservaat. Met de indrukwekkende Etosha zoutpan beslaat het park ruim 20 000 km² waar bijna 114 zoogdieren en 340 vogelsoorten in harmonie samen (over)leven.

Dag 4 & 5 Etosha NP (O-A dag 4, O dag 5) (ong. 150 km per dag)

Twee volle dagen safari doorheen het Nationaal Park met je eigen huurwagen. Tip: boek zeker eens een safari met een ervaren ranger vanuit je lodge. Overnachting in Mushara Bush Camp op dag 4 en in Okaukuejo Camp*** (familiechalet, kamer & ontbijt) op dag 5.

Dag 6 Etosha NP - Kamanjab (O) (180 km - ca. 03h00)

Na je ontbijt vertrek je naar Kamanjab. Je kan nog genieten van een laatste safari in het Etosha National Park wanneer je het wildreservaat langs het westelijke deel verlaat. Overnachting in Rustig Toko Lodge ***.

Dag 7 Kamanjab - Twyfelfontein (O-A) (365 km - ca. 06h00)

Na het ontbijt heb je de mogelijkheid om een Himbadorp in de buurt te bezoeken (een aanrader, supplement). Vertrek naar het zuidelijker gelegen Damaraland en de regio van Twyfelfontein. Stop zeker onderweg om het Versteende Woud te bezoeken. Avondmaal en overnachtingin Twyfelfontein Country Lodge***.

Dag 8 Twyfelfontein (O-A)

Vandaag kan je in de buurt 6000-jaar oude rotstekeningen gaan opsporen die de Bosjesmannen op de rotsen schilderden. Het landschap is hier heel speciaal met Brandbergen en de meest bizarre rotsformaties zoals de basalten Orgelpijpen: zeker eens gaan bekijken! Wist je dat in deze streek de woestijnolifanten leven? Een absolute must ommet een jeep op safari te gaan op zoek naar deze reuzen. Jullie avondmaal en overnachting is voorzien in TwyfelfonteinCountry Lodge***.

Dag 9 Twyfelfontein - Swakopmund (O) (345 km - ca. 05h30)

Vandaag rijd je naar de kust aan de Atlantische Oceaan, via Cape Cross: hier leeft een van de grootste kolonies van pelsrobben, ronduit indrukwekkend. Eindbestemming vandaag is Swakopmund. Bezoek de charmante stad met haar pittoreske architectuur die de koloniale sfeer nog steeds uitstraalt. Overnachting in het Organic Square Guesthouse ***.

Dag 10 Swakopmund (O)

Vrije dag. Je kan opteren voor een cruise op de lagune van Walvis Bay in het kielzog van de dolfijnen, de zeeleeuwen en de zeeschildpadden (wist je dat de zeeleeuwen tijdens de cruise aan boord van de boot springen?), een tour doorheen Swakopmunds’ Township, een ontdekking van Sandwich Harbour per 4x4 of een vlucht boven de Namibwoestijn. Of gewoon sandboarden in de duinen.

Dag 11 Swakopmund - Sesriem (O) (360 km - ca. 6h00)

Na het ontbijt zet je je reis door Namibië verder naar de canyon van de rivier Kuiseb. Deze belangrijke rivier vormt de grens met het duinengebied en de woestijn. Echter stroomt de rivier maar enkele dagen per jaar gedurende het regenseizoen doorheen het Nationaal Park Namib Naukluft. Je kan kiezen voor een rit per 4x4 bij zonsondergang (niet inbegrepen). Overnachting in het Desert Quiver Camp***.

Dag 12 Sesriem - Sossusvlei - Sesriem (O) (ong. 160 km)

Vroeg opstaan vandaag (ontbijt vóór zonsopgang!) om de megagrote duinen van Sossusvlei te bezoeken. Deze zijn het mooist bij zonsopgang. De beklimming van een van de rode duinen van Sossusvlei biedt je de kans om te genieten van spectaculaire, immense zichten. Uiteraard kan je de duinen ook bij zonsondergang bezoeken. Ook decanyon van Sesriem is zeker een bezoekje waard.

Dag 13 Sesriem - Gamsberg (O) (240 km - ca. 04h00)

Vandaag vertrek je naar de Gamsberg -pas voor een verblijfop de Hakos Guestfarm **(*). Hier kan je wandeltochten in de omgeving maken voor de actievelingen die erniet genoeg van kunnen krijgen. ’s Avonds ga je sterren kijken en leer je alles over de Afrikaanse sterrenhemel.

Dag 14 Gamsberg - Windhoek (O) (140 km - ca. 2h30)

Na het ontbijt vertrek je naar Windhoek voor je terugvlucht.

Prijzen op aanvraag en afhankelijk van de gekozen reisperiode en vluchten. Alle info in ons kantoor!