MET DE E-BIKE EN DE OLDTIMER DOOR DE PROVENCE

 

Oldtimers zijn hoe langer hoe meer allesbehalve oude auto’s. Nee, het is een religie. Wie met authentieke modellen uit de betere jaren van de betere merken wil bollen, en dat bovendien door de uitgepuurde mooie landschappen ‘sur les traces des oliviers de Provence’, is met deze reis aan het juiste adres.

De oldtimer

 

Het motorgeronk van vervlogen tijden, de geur van een doorleefd interieur, een dot gas en weg ben je. Standaard wordt een oer-Britse Triumph TR4 A IRS voorzien, maar op aanvraag (voor de echte speelvogels) kan het ook met een Méhari, een Mini Moke en de legendarische Alfa Romeo Spider 2000. Of als het nog wat meer mag zijn, met de goede smaak van weleer, een Ford Mustang cabriolet 66 of het kroonjuweel Peugeot 404 cabriolet.

Hoe ziet de reis eruit?

Je gaat één dag toeren met een uitgestippeld roadbook (indicatief…) en om het helemaal romantisch te maken, gaat ook de rijkelijk gevulde picknickmand mee. Ter compensatie van het vierwielergenot, bol je de volgende dag met een e-bike door Les Alpilles, een prachtige tocht van 48 km, pakweg 4 uur vertier als je het zonder pauzes aflegt. Maar dat zou zonde zijn, want onderweg valt er flink wat te bewonderen.

Uiteraard – we zijn tenslotte in Frankrijk – ronden we af met een lekker 3-gangen diner in het hippe Hotel Le Hameaux des Baux.

 

De streek

 

Le Paradou dankt zijn naam aan de watermolens die er lang geleden aan de rivier de Arcoule het  linnen kaardden. Een nostalgisch paradijs aan de voet van de Alpilles, in het hinterland van de Camargue. In deze streek, waar natuur en landbouw nog de toon zetten, deelt de olijfboom vredig het landschap met wijnranken en abrikozenbomen, en brengt hij gul vruchten voort voor de productie van de beste olie. Dit is de Provence in al zijn schoonheid!

Het hotel: Designhotel Le Hameau des Baux

Je verblijft in een bijzonder aangenaam en centraal gelegen vijfsterrenhotel, waar charme, authenticiteit en modern comfort hand in hand gaan. Een aanrader voor wie houdt van de échte Provence! Zeer rustig in het groen, op ± 1 km van het centrum van Le Paradou. 

 

Faciliteiten

 

Je mag gratis gebruik maken van het openluchtzwembad met ligzetels, parasols en poolbar. Ook petanque, tennis, fitness zijn gratis te gebruiken. Massages zijn mogelijk mits een supplement.

Maaltijden

Je verblijft op basis van kamer en ontbijt. Je geniet ’s morgens van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet met huisgemaakte producten op het binnenpleintje in de schaduw van de platanen. Er is in de prijs één driegangenmaaltijd inbegrepen in restaurant 'La Table du Hameau'. De foodtruck op het binnenpleintje biedt 's avonds van 16/06 t/m ± 16/09 ook meer trendy en lichtere gerechten aan.

 

Prijs : vanaf 785 euro per persoon

inbegrepen

·3 nachten kamer + ontbijt in hotel Le Hameau des Baux*****

·Volledige dag met een oldtimer, eventueel met roadbook, door de authentieke Provence, incl. picknick lunch, 1 volle tank benzine en verzekering (niet begeleid)

·Volledige dag met e-bike en roadbook door Les Alpilles, niet begeleid

·3-gangendiner in hotel Le Hameau des Baux

 

niet inbegrepen

·Niet-vermelde maaltijden

·Reis heen en terug naar de Provence

·Waarborg (± 1.500 tot ± 2.500€, afhankelijk van het type wagen, via kredietkaart